Lasertherapie

laser.jpg
 
 

Lasertherapie kan gebruikt worden voor onder andere peesblessures, wondgenezing, pijnbestrijding, verstuikingen,ontstekingen en spierpijn. 

Wij gebruiken de Spectravet laser. Dit is een 810 nm laser, met een vermogen van 250-3000 mW. Deze laser behoort tot de nieuwste generatie, GaAlAs lasers, de krachtigste lasers die er op dit moment zijn voor dit behandelingsgebied. Deze laser penetreert tot 4 cm diep in de weefsels.
Laserlicht is geen gewoon licht, het is monochromatisch (één golflengte) en coherent licht (alle lichtgolven in dezelfde fase). Dit is dus niet te vergelijken met LED licht, dat niet coherent is en niet monochromatisch maar wel een nauwe bandbreedte van golflengte heeft. LED licht bestaat in een bandbreedte van 400-700nm. LED licht penetreert maar enkele mm diep in weefsels.

Lasertherapie is een behandelmethode die op zichzelf kan staan of aanvullend gebruikt kan worden naast shockwave, PRP injecties of stamceltherapie. Met laserlicht kan spierweefsel, peesweefsel, ligamenten, bindweefsel, bot en huid behandeld worden. Het is daarom de geschikt om (top)sportpaarden en -honden te ondersteunen in hun dagelijkse training of na piekbelasting. De belastbaarheid verbetert en de herstelperiode na piekbelasting is korter.

Laserbehandeling doet geen pijn en wordt door zowel paarden als honden uitstekend geaccepteerd.

Het is ook mogelijk om bij mij een laserapparaat te huren voor langere tijd. Neemt u hiervoor contact op via het contactformulier.